12.2.2011

Tuo silmä mua tuijottaa

Oikealla yksi variaatio kunnon aamupalasta. Hyvin tunnistettavat perusainekset. Alhaalla melko keskellä tuijottava silmä on hieman harvinaisempi tuttavuus. Liikkuu julkisilla paikoilla yleensä tammikuun puolen välin ja helmikuun 5. päivän välisenä aikana.

Missattiin LeinoJussin kanssa jotenkin Runebergin stordet totaalisesti. Tässä vaiheessa pitäisi ehkä mennä hannuaravirtamaisesti itseensä ja etsiä vastauksia, mutta en mene. Totean vain, että olisi niistä voinut kyllä kirjoittaa, sillä ovat aika hyviä.

Sinänsä ihan kiva ajatus juhlistaa jonkun äijän synttäreitä hyvällä leivoksella. Esimerkiksi Lönnrot tai vaikka Aleksis Kivi eivät ole saaneet mitään, ja Snellmanniakin nykyään muistetaan vain natriumglutamaatittomilla leikkeleillä. Runen sanotaan diggailleen makeita leivoksia, joten Runistorttu on ihan looginen valinta nimeksi, vaikka tuskinpa tuo rouvan itsensä kehittämä on.

Mutta ajatelkaapas sitä, jos vaikka jostakusta juustohampurilaisista kovin diggaavasta suomalaisesta tulisi sanotaan nyt vaikka Euroopan kuningas. Sitten tiettyyn aikaan vuodessa ihmiset mehuissaan vetelisi juustoja. Osa markettien halpoja kopioita, mutta laatutietoisimmat parhaita suoraan Ronaldilta...

1 kommentti:

  1. olen kuullut sisäpiirin tietoa, että noita valmistetaan lappilaisessa leipomossa pitkin syksyä Runeberginpäivää odottamaan. Ja työntekijöiden kesken niitä kutsutaan kunniakkaasti nimellä Rupsut.

    VastaaPoista