1.2.2011

Mene Norjaan, nuori mies (Haluan ilmaa suklaaseeni)

Kuvassa hienoa valkosuklaata. Maraboun talvivalkeaa Ruotsinmaasta. Toimii muuten, etenkin kun tämä yksilö on ostettu Ruotsista. Se on vähän aatelisempi.

Tämä teksti ei kuitenkaan liity kuvassa olevaan suklaaseen, vaan suklaaseen, josta minulla ei ole kuvaa. En tiedä tavaran nimeä, mutta sekin on Maraboun suklaata ja kavereiden kesken nimetty ilmasuklaaksi. Se on siis suklaata, jossa on ilmakuplia sisällä. Jumalauta, että se on hyvää, ihan silkkaa nannaa.

Maku ja olomuoto muistutti paljon Stratos-patukoita. Ruotsinopiskelu ei ole mennyt täysin hukkaan, sillä saatoin lukea norjankielisestä wikipediasta, että tätä norjalaista patukkaa tehdään yhä. Suomessa sitä ei kuitenkaan ole valitettavasti näkynyt. Voisin maksaa siitä hiukkasen, oli nimittäin juukelin hyvä patukka, sikäli kun pystyn muistamaan.

Mikä helvetti siinä on, että täällä Kekkosslovakiassa ei saa suklaata, jossa olis ilmaa sisällä? Fazerin sinistä ja Juhlapöydän konvehteja... Voi voi...

Hei Leinonen, aja Norjaan ja tuo Stratos mullekin!! Tai vähintään ees ilmasuklaata Haaparannasta. Please.

11 kommenttia:

  1. sakuilla ja briteillä on kans ilmasuklaata. sakuilla on milkasta jokin ilmakuplaversio ja briteillä se taitaa olla cadburyn levy tai patukka.

    mahtaiskohan helsingin keskustan benhford'siltä löytyä brittiversiota? täytyy ehkä itsekin käydä tutkimassa asiaa, alkoi tekemään älyttömästi mieli ilmasuklaata. se vaan on niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Virossa kans, Eestin herkuissa on ilmasukulaatinomaista herkkua Linnupiim tais olla nimi ,D Linnunmaitoahan se :)

    Se Polga

    VastaaPoista
  3. On joskus muutamia vuosia sitten ollu Suomessaki (ainaki Ruottin rajaseudulla) saatavilla, nyt kyllä hävinny. :( Haaparannalaki tuntuu olevan kiven alla. On kyllä parhautta. :)))

    VastaaPoista
  4. Joo, pari vuotta sitten ollut Marabouta saatavilla vähän kauempanakin rajasta, mutta nyt ei. Ihme touhua.

    VastaaPoista
  5. Meikkis osti pari vuotta sitten ison Stratos-suklaalevyn Vapaa Valinnasta (Hämeen vastine Hong Kongille). Kandee tsekata halpoja asioita myyvät kaupat, ne myy välillä myös erikoisia asioita.

    VastaaPoista
  6. Tää ei oo eka kerta, kun Vapis nostaa päätään blogissa. Miksi muutin pois Hämeestä?

    VastaaPoista
  7. Brittilässä on tullut syötyä Aero-nimistä suklaata http://en.wikipedia.org/wiki/Aero_(chocolate), makuvaihtoehtojakin on monta, ja tätä on muistaakseni ainakin joskus ollut myynnissö Benhford'silla.

    VastaaPoista
  8. Stratos, nam! Se ilma jotenkin korostaa sokerisuutta. Aerokin on hyvää. Minttuaeroakin on, ja se on melkein yhtä hyvää. Vähän kuin Pätkis ja Stratos.

    VastaaPoista
  9. Ei vitsi, joku muuki kaipaa tätä. Muistan ku sitä sai vielä pikkutuppukylän s-marketista, vaan eipä ole saanut moneen vuoteen. Se oli ihan huippua, itsekin aina puhuin ilmasuklaasta. Olin ehkäpä kolmosella-nelosella silloin kun sitä vielä myytiin. Ja siitähän on jo peräti kahdeksan vuotta. Pakko katsoa ruotsin puolelta sitä ensi viikolla. Ihanaa kiitos, että muistutitte suklaasta. Se oli hyvää, vaikka muuten inhoan suklaata.

    VastaaPoista
  10. Stratos is back! Cittarissa tänään osui silmään ja voi tätä ihanuutta. Tuli tämä blogi mieleen niin pitihän tämä kaivaa ja antaa palautetta :P

    VastaaPoista