21.2.2011

Alkupalojen aatelia

Pitkä päivä takana, ei tee mieli nyt runoilla pitkästi, mutta sanonpa vaan, että bruschetta on kyllä sitä ihtiään. Onko mitään parempaa alkupalaa kuin sopivan valkosipulinen, öljyinen, tomaattinen, basilikainen ja juustoinen brusis? Italialaiset sen osaa.

Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Nuo yksilöt vedin Pizzeria Denniksessä. Kannattaa kokeilla, vaikkakin paikan valkosipulileipä on myös kokeilemisen arvoinen. Tää on kyllä sellainen ruokalaji, joka pitäisi opetella tekeen. Mukava alkupala vaikka carbikselle.

Tietämättömille muuten tiedoksi, että se lausutaan sitten k:lla, eli "brusketta". Helposti kielisilmä ohjaisi suhuäänteiden maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti